Massagepraktijk Jansen gebruikt basis oliën als massageolie

Basis oliën zijn plantaardige oliën gewonnen uit noten, zaden en peulvruchten.

Het gebruik van plantaardige oliën:

  • Voorkomt uitdroging van de huid
  • Voorkomt wrijving
  • Verspreidt warmte gelijkmatig over het lichaam
  • Voorziet de huid van een gelijkmatige glans

Alle basisoliën zijn koudgeperst, onbewerkt en 100% zuiver en bevatten nog alle vitamines en mineralen. Een koudgeperste olie is de beste basis voor het maken van een massageolie.

U kunt kiezen uit de volgende basis oliën:

  • Amandel olie
  • Abrikozenpit olie
  • Sesam olie
  • Avocado olie
  • Jojoba olie (tegen een meerprijs van 3 euro)

Als u een voorkeur heeft voor een bepaalde olie, geef dat dan bij het begin van de massage even aan. Als u het nog niet weet en u bent nieuwsgierig, dan kan ik u verschillende soorten olie laten ruiken.

Amandel olie Massagepraktijk Jansen

Amandel olie

Koudgeperste zoete amandel olie is een uitstekende basis voor massageolie. Geschikt voor ieder huidtype maar speciaal voor de droge, rijpere en gevoelige huid. De olie is rijk aan onverzadigde vetzuren, vitamine A, B en E en bevat vele mineralen. Uitstekend geschikt bij huidirritaties, eczeem of schilferende huid. Zoete amandel olie maakt de huid weer zacht, soepel en veerkrachtig.

Abrikozen olie Massagepraktijk Jansen

Abrikozen olie

Vanwege het hoge gehalte meervoudig onverzadigde vetzuren, wordt deze olie in voedende huidpreparaten gebruikt. Het is goed te gebruiken bij een schrale huid en bij kloven. Het is geschikt voor ieder huidtype, maar speciaal voor de droge, rijpere en gevoeligere huid. Hij verstevigt het huidweefsel.

Sesam olie Massagepraktijk Jansen

Sesam olie

Deze voedende olie wordt gebruikt bij de extractie van etherische olie. Haar rijkdom aan Lecithine maakt haar waardevol voor zenuw – en hersencellen. Ze is zeer geschikt bij huidproblemen en zorgt voor een extra zonbescherming. Vroeger werd sesamolie gebruikt als symbool voor reinheid en onsterfelijkheid.

Avocado olie Massagepraktijk Jansen

Avocado olie

Bevat mineralen, provitamine A, vitamine D en E. Avocado olie voorkomt vochtverlies en is uitstekend geschikt voor een droge, stugge of harde huid omdat de olie de huid weer soepel maakt.

Jojoba olie Massagepraktijk Jansen

Jojoba olie

Koudgeperste Jojoba olie is een van de beste ingrediënten in huidverzorgingsproducten. De olie reguleert het vochtgehalte in de bovenste huidlaag en vertraagt de afgifte van talg. De olie trekt goed in de huid en voelt niet vettig aan. De olie is in het bijzonder geschikt voor de vette huid maar door de verzachtende werking wordt deze olie ook vaak voor een droge en gevoelige huid gebruikt. Tevens kunnen mensen met acne, psoriasis of eczeem baat hebben bij het gebruik van jojoba olie. De olie is hypoallergeen waardoor zelden allergische reacties zullen optreden. Kortom! Jojoba is de meest geliefde huidolie.