Bandageren & tapen

Het is mogelijk om gewrichtspijn of blessures te voorkomen of te verlichten door tape of bandages te gebruiken voor ondersteuning en stabilisatie. Deze producten beschermen en ondersteunen snel geblesseerde gewrichten op een betrouwbare wijze en zonder de kans op bijwerkingen. Bandageren zorgt voor verschillende soorten druk en stabilisatie die betrouwbare steun voor elk gewricht bieden. Deze producten kunnen ook bijdragen aan de genezing na een blessure. Daarnaast verbeteren de druk-kenmerken de stofwisseling, wat zwelling beperkt en verkrampt weefsel sneller verlicht. Een klassieke tape is een witte niet-elastisch, klevend, scheurbaar verband op linnenbasis. Een bandage is een elastische kleefpleister met een hypoallergene kleeflaag. Bandages zijn sterk van materiaal en elastische zowel in lengte als in breedte.

Tape en bandages kunnen

  • Stabiliseren na een acute blessure en bescherming en steun bieden in de genezingsfase
  • Helpen bij chronische pijn – wat vaak het geval is bij gewrichten zoals de enkel
  • De genezing stimuleren door weefsel te comprimeren

 

Bij verschillende sporten wordt tape gebruikt om blessures te voorkomen. Vooral bij sporten die vaak gepaard gaan met verstuikte enkels, vingers, polsen, knieën,  zoals basketbal, voetbal of volleybal, wordt tape vaak gebruikt om sporters te helpen herstellen of om verdere blessures te helpen voorkomen.

Bandageren en sporttape - Massagepraktijk Jansen te Deurne

Wij werken in de massagepraktijk met de volgende producten

  • tape van scansport
  • elastische Kleefbandage van T-elastic
Wanneer de tape na een uur al jeukt of irriteert, dan moet de tape voorzichtig van de huid verwijderd worden.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493–242121 of stuur een e-mail naar info@massagepraktijkjansen.nl