TENS

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, wij noemen het TENS. Een behandelmethode die elektriciteit inzet voor pijnvermindering. Het apparaatje is klein maar heeft een groot effect. Kleine stroomstootjes prikkelen de zenuwen welke pijnsignalen naar de hersenen blokkeren en het stimuleert ook nog eens de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller die ons lichaam zelf aanmaakt.

Het TENS apparaatje heeft twee tot vier kabels, welke met elektroden op het lichaam worden bevestigd. Dit met behulp van speciale pleisters. Met behulp van het apparaat heb je de sterkte van de behandeling geheel in eigen hand. Onze therapeut legt jou precies uit waar je de elektrodes het beste bevestigt. Dit kan zijn op de plaats van pijn, maar ook op het gebied daarbuiten.

TENS is geschikt voor iedereen maar toch maakt Massagepraktijk Jansen uitzonderingen. Ben je zwanger? Draag het dan niet op je buik. Ook mensen met een pacemaker mogen de TENS niet op het hart op de plek van de pacemaker plaatsen. Ook raden we sterk af om de keel, geïnfecteerde of beschadigde huid of moedervlekken door middel van TENS te behandelen. Treden er bijwerkingen op zoals huidirritatie of een allergische reactie? Dat is normaal.

TENS - Massagepraktijk Jansen te Deurne

Voordelen:

  • Het belangrijkste: zonder bijwerkingen pijn aanzienlijk dempen.
  • TENS werkt niet verdovend of versuffend.
  • TENS bevindt zich aan de buitenkant van het lichaam en werkt alleen plaatselijk waar de pijn aanwezig is. Dit in tegenstelling tot medicijnen, die in heel het lichaam aanwezig zijn en hierdoor allerlei ongewenste neveneffecten kunnen veroorzaken.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493–242121 of stuur een e-mail naar info@massagepraktijkjansen.nl