Massagepraktijk Jansen en cupping met Methatec

Cupping? Bij een massagepraktijk? Jazeker! Bij Massagepraktijk Jansen gebruiken we deze techniek regelmatig als onderdeel van een massage, omdat we daardoor gemakkelijker bij diepe lagen kunnen komen. We maken hierbij gebruik van de cuppingsets van Methatec.

Het principe van cupping bestaat al duizenden jaren en is een niet weg te denken onderdeel van de Oosterse geneeskunst. Door de huid vacuüm te zuigen wordt de bloedcirculatie gestimuleerd en dat heeft allerlei gezondheidsvoordelen.

Cupping kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden, bij Massagepraktijk Jansen zien we het als een mooie basis om mee verder te kunnen.

Waarom kiezen voor cupping in plaats van massage?

Cupping wordt door ons vaak gebruikt als voorbereiding op een hands-on massage. Zonder veel fysieke inspanning van de masseur kunnen diepe huid- en bindweefsellagen bereikt worden.

De cups van Methatec zijn met het pompsysteem heel gemakkelijk aan te passen in de druk die ze geven, en door de verschillende maten zijn ze perfect te gebruiken op moeilijk bereikbare plekken. Eigenlijk kunnen we wel zeggen dat Methatec cuppingsets ons ondersteunen in het leveren van maatwerk.

Massagepraktijk Jansen en cupping met Methatec | Deurne

Maatwerk met Methatec

Maatwerk dus, daar valt of staat alles mee. In onze massagebehandelingen maken we gebruik van de dynamische cuppingmethode. Hierbij worden de cups over de huid bewogen. Om dit mogelijk te maken is het nodig om een tussenstof te gebruiken. Dit kan natuurlijk massageolie zijn, maar in de praktijk gebruiken we hiervoor altijd Songbird massagewax, omdat deze heel goed te doseren is en minder snel door de huid wordt opgenomen.