Overige behandelingen

Massagepraktijk Jansen bedient Deurne graag zo breed mogelijk. Daarom staat er bij ons meer op de kaart dan enkel massages.

Instrument Assisted Soft Tissue Mobilisatie ( IASTM )

IASTM, een behandelmethode die steeds sneller groeit in populariteit. Terecht want de behandeling, waarbij de therapeut instrumenten gebruikt om littekenweefsel en faciale beperkingen in zacht weefsel te behandelen, is enorm effectief en efficiënt. Zacht weefsel? Dat zijn spieren, gewrichtsbanden, pezen, fascia en zenuwen. 

Thermotherapie

De naam zegt het al, thermo, een therapievorm die gebruik maakt van droge hitte. Dat zorgt namelijk voor een (tijdelijke) verwijding van de bloedvaten doordat de temperatuur plaatselijk verhoogt wat bloed naar de behandelde plek stuwt. Deze behandeling wordt voornamelijk ingezet bij kwalen aan het bewegingsapparaat. Pakkingen nemen een hitte aan van 60-65 graden en doordat het warmtegeleidingsvermogen slecht is, verdraagt het lichaam hoge temperaturen en houdt het de warmte heel goed vast.

Mobiliseren

Klachten aan het bewegingsapparaat? Dan is mobilisatie wellicht dé oplossing. Wanneer gewrichten niet goed bewegen, geeft dat soms klachten aan de wervelkolom of ledematen, veelal ontstaan door een trauma of overbelasting. Bewegen wordt moeilijker en pijnlijk. Spieren kunnen verkrampen en pijn kan zelfs uitstralen naar andere lichaamsdelen, vervelend! Onze therapeuten zetten mobilisatie in ter vermindering van pijn en bewegingsverbetering van de gewrichten.

TENS

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, wij noemen het TENS. Een behandelmethode die elektriciteit inzet voor pijnvermindering. Het apparaatje is klein maar heeft een groot effect. Kleine stroomstootjes prikkelen de zenuwen welke pijnsignalen naar de hersenen blokkeren en het stimuleert ook nog eens de aanmaak van endorfine, een natuurlijke pijnstiller die ons lichaam zelf aanmaakt.  

Ultrageluidtherapie

Een hoge frequentie van geluidsgolven levert, door middel van een ultrageluidapparaat, een nauwelijks te voelen prikkel aan het getroffen gebied van het lichaam. Dit zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar vitale zuurstof en het levert voedingsstoffen aan het lichaam waardoor ontstekingen en zwellingen verminderen, pijn verlicht en genezing wordt bevorderd. De ronde ‘headed sonde’, transducer genaamd, geleidt de geluidsgolven naar de spieren. Hypoallergene gel zorgt voor een wrijvingloze behandeling zodat de sonde cirkelvormig kan bewegen. Pijn? Dat is geen associatie wanneer het gaat om dit type therapie.

Japanse acupunctuur

Acupunctuur gaat uit van zogenaamde meridianen (energiebanen) die corresponderen met specifieke organen in het menselijk lichaam. Tijdens de behandeling worden dunne naalden op specifieke punten van het lichaam aangebracht. Dit heft de blokkades op en verbetert de gezondheid en het welbevinden van de patiënt.

Shiatsu therapie

Shiatsu therapie is een massagebehandeling die ontwikkeld is in Japan. De geneeswijze is gebaseerd op westerse kennis over anatomie en fysiologie. Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en wordt ook wel acupressuur of drukpuntmassage genoemd.

Overige behandelingen - Shiatsu massage Deurne Massagepraktijk Jansen