Massagevorm guasha massage

Zijn oorsprong vindt de Guashamassage in China en het gaat way back, de behandelmethode is namelijk meer dan 2000 jaar oud. Letterlijk betekent het ‘een ziekte uit het lichaam schrapen’. De diepe massage brengt de energie in het lichaam op gang. De druk die ontstaat door het schrapen, zorgt voor een soort zuiging onder de huid, wat gestagneerde energie naar de oppervlakte brengt. Het verwijdert afvalstoffen en tegelijkertijd zorgt de massage voor een doorstroming van vers, zuurstofrijk vocht waardoor cellen vernieuwen. Guashamassage brengt afvalstoffen naar de oppervlakte, daardoor kunnen er via de haarvaatjes serum en rode bloedlichaampjes meekomen wat rode vlekken kan veroorzaken. Dat noemen we ook wel de Sha’s (ziekten). Hoe langer de pijn aanhoudt, hoe donkerder de vlekken zijn. Dat kan variëren van rood tot paars en zelfs donker zwart. Geen paniek, dit trekt binnen drie tot zeven dagen weer weg. Klinkt pijnlijk maar is het niet.

Massagepraktijk Jansen voert Guashamassages uit met een jadesteen en olie. Volgens de Chinezen heeft deze steen namelijk een geneeskrachtige werking. Nadat de vlekken zijn verdwenen kan de behandeling herhaald worden.

Guasha massage | Massagepraktijk Jansen in Deurne

Reacties op guasha behandeling

 • Vermoeidheid
 • Een energieboost
 • Een gevoel van opluchting
 • Jeuk
 • Tintelingen
 • Blauwe plekken

Let op: belangrijk is dat je de eerste twee uur geen douche of bad neemt, sauna bezoekt of onder de zonnebank gaat én dat je veel water drinkt om afvalstoffen een handje te helpen bij de afvoer.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493–242121 of stuur een e-mail naar info@massagepraktijkjansen.nl

Veel gestelde vragen over guasha massage

Massage met guasha stenen is bedoeld om een betere doorstroming van bloed en energie te verkrijgen. Klachten en of ziekte kunnen hierdoor verholpen of voorkomen worden. Je zou er bovendien allerlei soorten ongemakken mee kunnen aanpakken op zowel fysiek, mentaal, spiritueel als emotioneel gebied. De guasha techniek is in te zetten om:

 • Doorbloeding te stimuleren
 • Afvalstoffen vrij te maken
 • Organen en immuunsysteem te ondersteunen
 • Pijn te verzachten
 • Emoties in te reguleren
 • Vitaliteit te verhogen

Een Guasha massage onderga je niet voor de lol. Het is een heftige techniek en over het algemeen wordt het schrapen met de steen als pijnlijk ervaren. Het lijkt veel op de duim-over-duim techniek uit de Klassieke massage of de roltechniek bij de bindweefselmassage. Op sommige plekken kan het zijn dat je meer van de massage voelt. Dat komt vaak door de blokkades, die daar zitten.

Het woord bestaat uit twee delen, namelijk ‘gua’, wat schrapen betekent, en ‘sha’, wat zand of zandkorrels betekent. Een guasha behandeling is dus het wegschrapen van zandkorrels. Deze benaming is metaforisch, sha staat namelijk voor vastgezette of opgehoopte qi of chi (levensenergie). Vrij bewegende qi is volgens de Chinese Geneeskunst de basis voor een gezond en vrolijk leven. De gua sha techniek is dus bedoeld om vastgelopen energiestromen los te maken, zodat alles in je lichaam weer op rolletjes loopt.

De therapeut kijkt tijdens een behandeling naar de plaats en kleur van de ‘sha’. Dit zijn de vlekken die na het schrapen met de gua sha steen zijn ontstaan. Volgens de Chinese geneeskunde zouden getrainde masseurs daaraan kunnen zien of het om een recente verstopping gaat. Daarbij geldt dat hoe donkerder de vlek is, hoe langer de onderliggende klacht al bestaat. De plekken kunnen rood, blauw, paars of zelfs zwart zijn. Dat is geen reden tot paniek en betekent niet dat deze vorm van massage gevaarlijk is. Bij een normale conditie verdwijnen de vlekken binnen een aantal dagen, zoals je ook andere afvalstoffen vanzelf kwijt raakt.

Het doel van de massage is je energiesysteem opnieuw in beweging brengen. Een massage kan dus effect hebben op verschillende niveaus. De één voelt lichamelijke verlichting of ontspanning, bij een ander komen emoties omhoog. Een veelgehoorde ervaring is een betere energie doorstroming en een positieve invloed op chronische klachten. Ook kan het gewoon erg fijn zijn om een massage met veel druk over het hele lichaam te ontvangen. Ben je dus benieuwd naar gua sha? Schroom dan niet en ga het ervaren.