Guasha massage

 

Zijn oorsprong vindt de Guashamassage in China en het gaat way back, de behandelmethode is namelijk meer dan 2000 jaar oud. Letterlijk betekent het ‘een ziekte uit het lichaam schrapen’. De diepe massage brengt de energie in het lichaam op gang. De druk die ontstaat door het schrapen, zorgt voor een soort zuiging onder de huid, wat gestagneerde energie naar de oppervlakte brengt. Het verwijdert afvalstoffen en tegelijkertijd zorgt de massage voor een doorstroming van vers, zuurstofrijk vocht waardoor cellen vernieuwen. Guashamassage brengt afvalstoffen naar de oppervlakte, daardoor kunnen er via de haarvaatjes serum en rode bloedlichaampjes meekomen wat rode vlekken kan veroorzaken. Dat noemen we ook wel de Sha’s (ziekten). Hoe langer de pijn aanhoudt, hoe donkerder de vlekken zijn. Dat kan variëren van rood tot paars en zelfs donker zwart. Geen paniek, dit trekt binnen drie tot zeven dagen weer weg. Klinkt pijnlijk maar is het niet.

Massagepraktijk Jansen voert Guashamassages uit met een jadesteen en olie. Volgens de Chinezen heeft deze steen namelijk een geneeskrachtige werking. Nadat de vlekken zijn verdwenen kan de behandeling herhaald worden.

Reacties op behandeling

  • Vermoeidheid
  • Een energieboost
  • Een gevoel van opluchting
  • Jeuk
  • Tintelingen
  • Blauwe plekken

Let op: belangrijk is dat je de eerste twee uur geen douche of bad neemt, sauna bezoekt of onder de zonnebank gaat én dat je veel water drinkt om afvalstoffen een handje te helpen bij de afvoer.