Ultrageluidtherapie

Een hoge frequentie van geluidsgolven levert, door middel van een ultrageluidapparaat, warmte aan het getroffen gebied van het lichaam. Dit zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer naar vitale zuurstof en het levert voedingsstoffen aan het lichaam waardoor ontstekingen en zwellingen verminderen, pijn verlicht en genezing wordt bevorderd. De ronde ‘headed sonde’, transducer genaamd, geleidt de geluidsgolven naar de spieren. Hypoallergene gel zorgt voor een wrijvingloze behandeling zodat de sonde cirkelvormig kan bewegen. Pijn? Dat is geen associatie wanneer het gaat om dit type warmtetherapie.

Onder ultrageluid verstaan we mechanische trillingen met een frequentie tussen de 20 en 20.000 Hz. Nog hoger? Dan heten het ultrasone trillingen. In Nederland vindt therapie plaats op frequenties tussen de 800kHz en 1 MHz.

Behandeleffecten ultrageluidtherapie
Het eerste effect is mechanisch, weefsel vibreert, dat noemen we micromassage met als resultaat een overwegend thermisch effect. De warmte van de geluidsgolven verhoogt namelijk de bloedtoervoer naar vitale zuurstof en voedingsstoffen. Dat samen zorgt voor een vermindering van ontsteking, zwelling, pijnverlichting en het geneest bevordering.

Fysiologische effecten

  • Bevordering van de bloedsomloop
  • Bevordering van het herstelvermogen van de weefsels
  • Spierontspanning
  • Verhoging van de doorlaatbaarheid van celmembranen
  • Toename van de rekbaarheid van bindweefsel
  • Pijnvermindering
Ultrageluidtherapie - Massagepraktijk Jansen

Indicatie ultrageluidtherapie

Massagepraktijk Jansen past voornamelijk geluidtherapie toe na letsel zoals kneuzing, verdraaiing, ontwrichting en fractuur. Daarbij is de behandeling gericht op de bestrijding van zwelling en pijn en het helpt de wondgenezing. Veel voorkomende aandoeningen zijn peesontstekingen, slijmbeursontsteking en kapselontsteking. Het juiste gebruik van deze procedure zorgt voor een snellere genezing voor patiënten die lijden aan deze medische problemen.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493–242121 of stuur een e-mail naar info@massagepraktijkjansen.nl