Sportmassage

 

Een stevige massage die de doorbloeding van spieren verbetert en afvalstoffen sneller uit spierweefsel afvoert, dat is de corebusiness van een sportmassage want uiteindelijk verbetert daardoor ook de situatie en herstellen blessures sneller. Een perfecte behandeling voor sporters om voor of na hun activiteit te ondergaan maar net zo geschikt voor ieder ander die wel eens last heeft van gespannen nekspieren. Of wat te denken van een drukke werkdag?

Sporten is super gezond maar vooruitgang vraagt om een stevige trainingsprikkel, met soms kwalen als gevolg. Dat komt doordat spieren zich flink inzetten tijdens de prestatie en kort- of langdurig kracht leveren. Die klappen vangen we wel zelf op, namelijk met het band- en peesapparaat dat bewegingen geleidt. Dat verdient best wat extra aandacht dus.

Een sportmassage helpt het lichaam herstellen en draagt bij aan een betere prestatie. Eenmalig kan het pijnlijk zijn maar dan is het effect beperkt, logisch. Afhankelijk van de mogelijkheden, raadt Massagepraktijk Jansen een frequentie aan van minimaal één keer per vier weken.

Onze masseurs verzorgen behandeling vóór een training of wedstrijd maar juist ook daarna. Dat kan spierstijfheid namelijk verminderen of zelfs voorkomen! Worden de trainingen frequenter? Dat gaat gepaard met de noodzaak tot massage omdat dat het herstelproces, wat minder tijd krijgt, versnelt en ondersteunt wordt.

Sportmassage - Massagepraktijk Jansen

Het doel:

Preparatief brengt de massage het lichaam in prestatiestand. Een massage is natuurlijk geen vervanging van de warming-up maar wel een onderdeel daarvan. Massagepraktijk Jansen brengt spieren naar de juiste spanning en zorgt tegelijkertijd voor een betere doorbloeding. Sporters gebruiken deze massagevorm naast fysieke voorbereiding ook om zich mentaal klaar te maken voor de beste sportieve prestatie.

Daarnaast is het doel van een sportmassage uiteraard ook preventief, om de kans op blessures te voorkomen. Hoe dat gebeurt? Doordat de behandeling doorbloeding stimuleert, spieren beter functioneren, coördinatie verbetert dat samen geeft blessures minder kans om door te breken.

Is het kwaad na zware inspanning toch geschied? Dan werkt een sportmassage ook curatief, oftewel genezend. Het voorkomt spierpijn of, wanneer dat toch optreedt, helpt het om dit sneller te laten verdwijnen.