Fysiotherapie Deurne

Persoonlijke fysiotherapie van hoge kwaliteit, effectieve behandelmethodes, goede zorgcontacten met alle verzekeraars én een hoge tevredenheid van patiënten, dat is Fysio Jansen in een notendop. Daar staan wij voor! En voor heldere communicatie, direct- en eerlijkheid en plezier; een behandeling mag best een beetje leuk zijn.

Fysio Jansen is een resultaatgerichte praktijk voor fysiotherapie en gevestigd in de Walsberg. Onze locatie biedt naast ruime behandelkamers een oefenruimte van maar liefst tachtig vierkante meter, die daarbij ook nog rolstoelvriendelijk is.

Fysiotherapie Deurne - Fysio Jansen

 

Therapievormen bij Fysio Jansen

U kunt bij ons terecht voor onder meer:

  • Algemene fysiotherapie Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.
  • Triggerpointtherapie ‘Triggerpoints’ zijn de medische benaming voor pijnlijke ‘spierknoopjes’. Deze punten blijken de meest voorkomende directe oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. Triggerpointtherapie bestaat uit massage, oefentherapie en stretchoefeningen.
  • Oedeemtherapie Manuele lymfedrainage is een massagetechniek die valt onder oedeemtherapie. Opgehoopt vocht wordt daardoor afgevoerd, waardoor zwellingen afnemen. Na de stimulering van de vochtafvoer zwachtelt de oedeemtherapeut de behandelde ledematen. De zwachtels helpen voorkomen dat het vocht terugvloeit naar net behandelde weefsels
  • Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization – IASTM IASTM is een behandelmethode die snel groeit in populariteit te danken aan de effectiviteit en efficiency. De fysiotherapeut maakt gebruik van een set instrumenten om het littekenweefsel en de fasciale beperkingen in zachte weefsels te behandelen.
  • Medische Trainingstherapie Medische Trainingstherapie is het oefenen, gericht op functieherstel van het bewegingsapparaat.
 Op basis van een persoonlijk oefenschema wordt individueel of in groepsverband getraind.
  • Medical taping Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spierenverzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam. Het Medical Taping Concept gebruikt dan ook elastische tapes die spieren ondersteunen zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.