Thermotherapie

De naam zegt het al, thermo, een therapievorm die gebruikt maakt van droge hitte. Dat zorgt namelijk voor een (tijdelijke) verwijding van de bloedvaten doordat de temperatuur plaatselijk verhoogt wat bloed naar de behandelde plek stuwt. Deze behandeling wordt voornamelijk ingezet bij kwalen aan het bewegingsapparaat. Pakkingen nemen een hitte aan van 60-65 graden en doordat het warmtegeleidingsvermogen slecht is, verdraagt het lichaam hoge temparturen en houdt het de warmte heel goed vast.

Wellicht denk je aan artritis en reumatiek, daar is thermotherapie inderdaad geschikt voor. Maar ook voor ademhalingsproblemen en ischias. Deze methode wekt zweet op en helpt het lichaam met de afvoer van afvalstoffen. Zweet scheidt bijvoorbeeld melkzuur uit, wat de gifstof vormt voor spierpijn.

De droge hitte verwijdt de bloedvaten tijdelijk. Door de temperatuursverhoging, wordt het bloed juist daar naartoe gestuwd waar het nodig is.

Overige behandelingen -Thermotherapie - Massagepraktijk Jansen te Deurne

Goed voor:

  • Reumatiek, artritis
  • Ischias en andere aandoeningen van het zenuwstelsel
  • Ademhalingsproblemen zoals astma en bronchitis
  • Bevorderen van het herstelproces na spierletsel

Thermotherapie is niet voor iedereen geschikt. Heb je last van een hoge bloeddruk, hart- en of vaatziekten, dan is het af te raden. Evenals voor baby’s. Puntje van aandacht: omdat thermotherapie het risico van uitdroging met zich meebrengt, wordt alcohol drinken sterk afgeraden.

Afspraak inplannen?

Wil je een afspraak inplannen? Je kunt ons bereiken door te bellen naar het telefoonnummer: 0493–242121 of stuur een e-mail naar info@massagepraktijkjansen.nl