Shiatsu therapie

Gebaseerd op westerse kennis over autonomie en fysiologie maar ontwikkeld in Japan. Letterlijk betekent shiatsu vingerdruk, daarom noemen wij het ook wel acupressuur of drukpuntmassage. Deze manuele therapie is een samenkomst van druk, rotaties en strekkingen welke samen de interne organen corrigeren en het lichaam in balans brengen. Dat bevordert gezondheid en het kan een groot aantal ziekten behandelen. Ook shiatsu gelooft in behandeling van energiebanen om klachten te genezen of voorkomen.

Goede gezondheid, een evenwichtig dieet, lichaamsoefeningen, rust, zekerheid en uitdaging, dat samen vormt de basis voor de shiatsu. Uiteraard adviseert en ondersteunt onze therapeut je hierbij. De behandeling maakt je daarnaast bewuster van jouw lichaam en denkpatronen wat het makkelijker maakt om je levenswijze aan te passen.

Shiatsu is als het ware een behandeling die jou helpt genezen van stress, pijn en problemen aan het immuunsysteem, trauma’s en nog veel meer klachten en ziekten.

Overige behandelingen - Shiatsu massage Deurne Massagepraktijk Jansen

Wat te verwachten

De behandeling zal niet plaatsvinden op een massagetafel maar op een matras op de vloer. Het verschil is dat je hierbij kleding gewoon aanhoudt. Gezellig kletsen? Dat is niet de focus, dat leidt namelijk af en we gaan voor het grootste effect. Vragen stellen mag altijd maar we raden aan om dit te doen voor of na de behandeling.

Voordelen
Shiatsu helpt jou bij het loslaten van stress en trauma. De therapeut gebruikt verschillende technieken om jouw klachten te bevrijden. Sommige voelen als lichte aanraking, anderen wat harder. Wat dat oplevert?

  • Meer energie en vitaliteit
  • Pijnverlichting van rug, nek, schouders, knie, enz.
  • Verbetering in het spijsverteringsysteem
  • Ondersteuning van het immuunsysteem
  • Veranderingen in depressieve gevoelens en angsten
  • Terugkeren van enthousiasme
  • Meer inzicht in lichaamsbewustzijn
  • Shiatsu herstelt het natuurlijk balans in het lichaam en activeert het zelfgenezingsvermogen

Momenteel zijn we helaas niet aangesloten bij een beroepsvereniging. De zorgverzekering zal hierdoor de behandelingen niet vergoeden. Wij pleiten ervoor dat dit in de toekomst wel mogelijk is.

Wil je meer weten over Shiatsu therapie of denk je na over een behandeling? dan ben je altijd welkom om telefonisch contact op te nemen met Anja van der Heijden via 06 14456947.