Japanse Acupunctuur

Het draagt de naam van Japan maar de oorsprong ligt toch echt in China, waar het in de 6eeeuw overwaaide naar het vaste land.

Vergelijk je deze variant met de Chinese acupunctuur, dan is de Japanse veel milder. Er worden minder dikke naalden gebruikt, deze steken we oppervlakkiger in de huid, slechts enkele millimeters. Het voordeel? Minder pijnlijk dan een Chinese behandeling maar hetzelfde resultaat!

Japanse Acupunctuur Deurne - Massagepraktijk Jansen

Wat kunt u verwachten van Japanse acupunctuur?

Allereerst stelt onze therapeut een diagnose waarna de Japanse haradiagnose (buikdiagnose) volgt. De indicatie voor een behandeling bepalen we altijd in samenspraak met jou. Vervolgens brengt de masseur van Massagepraktijk Jansen dunne naaldjes in de acupunctuur punten behorende bij de klacht. Verstoorde energie in de meridianen wordt opgang gebracht en klachten verminderen. Het is een aanrader om Japanse acupunctuur te combineren met een shiatsubehandeling of moxa therapie voor een optimaal resultaat.

Een aantal feiten over Japanse acupunctuur

  • Acupunctuur is een van de oudste vormen van alternatieve geneeskunde en wordt overal ter wereld toegepast.
  • Het is ontstaan in China en wordt daar al meer dan 2000 jaar beoefend.
  • Een andere naam voor acupunctuur is Oosterse geneeskunde.
  • Acupunctuur gaat uit van zogenaamde meridianen (energiebanen) die corresponderen met specifieke organen in het menselijk lichaam.
  • Het wordt gedefinieerd als een manier om de gezondheid van het lichaam te herstellen door middel van het opheffen van blokkades in de energiebanen. Deze blokkades veroorzaken ziektes.
  • Tijdens de behandeling worden dunne naalden op specifieke punten van het lichaam aangebracht. Dit heft de blokkades op en verbetert de gezondheid en het welbevinden van de patiënt.

Momenteel zijn we helaas niet aangesloten bij een beroepsvereniging. De zorgverzekering zal hierdoor de behandelingen niet vergoeden. Wij pleiten ervoor dat dit in de toekomst wel mogelijk is.

Wil he meer weten over Japanse acupunctuur of denk je na over een behandeling? Dan ben je altijd welkom om Greg van de Berkmortel te bellen op 06-83793252.