Bamboemassage

 

Bamboe? Ja bamboe. Het is een vrij nieuwe massagevorm en eentje die steeds meer bekendheid verwerft in Nederland. Oorspronkelijk is het een oeroude Chinees. Voorop staat dat deze massage ontspannend is maar vooral werkt als stimulans voor energie en kracht. Niet alleen verbetert het de bloedsomloop, ook verlicht bamboemassage kramp en triggerpoints.

Hoe gaat dat in zijn werk? De masseurs van Massagepraktijk Jansen gebruiken bamboestokken als hulmiddelen tijdens de massage, het is als het ware een verlengstuk van de handen, voorarmen en ellebogen waardoor we dieper kunnen werken zodat de massage meer effect heeft.

De twee belangrijkste eigenschappen van een bamboemassage zijn Piezo- en Pyro-elektriciteit. Druk activeert Piezo-elektriciteit, warmte zorgt voor Pyro-elektriciteit. Omdat de stokken bijdragen aan het dieper doordringen in het weefsel, zorgen deze twee eigenschappen voor activatie en verwarming.

Houd je de kleding aan tijdens deze massage? Nee, behandeling vindt direct op de huid plaats zodat de bamboe energie direct overbrengt en het zelfhelende proces van het lichaam stimuleert. Bamboe is hard, recht, sterk, flexibel, licht en verdeelt gemakkelijk.

Bamboe massage Massagepraktijk Jansen te Deurne